μεγιστο επιτρεπομενο βαρος φορτηγων
μαθηματα οδηγησης online
ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
    ασφαλεια φορτηγου ιχ  σηματα αυτοκινητων τεστ
test drive english
αδεια για κιτρινη διαγραμμιση    -  
    
online driving test
σηματα για αυτοκινητο
    
test drive english
    
ποσο κοστιζει διπλωμα οδηγησησ
test drive v2
βοηθημα για υποψηφιουσ οδηγουσ
σηματα σχολη οδηγων    -  
    
τεστ υπουργειου σηματα
testdriver.gr in english
εφαρμογη για σηματα οδηγησης
    
σιματα οδικισ κικλοφοριασ
    
test kok υπουργείου
Τι ειναι η Ευθυγράμμιση Αυτοκινήτου

Με πολύ απλά λόγια, ευθυγράμμιση είναι η απαραίτητη γεωμετρία των τροχών, ώστε το αυτοκίνητο να πηγαίνει ευθεία. Δηλαδή όταν ένα όχημα «τραβάει» (παρεκκλίνει από την πορεία του) ή το τιμόνι πρέπει να είναι στριμμένο (ελαφρώς) για να πάει ευθεία (όχι απο μια σύμπτωση πχ λακούβα ή σαμαράκι), τότε λέμε ότι θέλει Ευθυγράμμιση. Είναι η διαδικασία ρύθμισης, γωνίας σύγκλισης , γωνίας κάμπερ και γωνίας κάστερ.

Ρύθμιση γωνίας σύγκλισης.

Αν υπάρχει λανθασμένη ρύθμιση στη σύγκλιση τροχών προς το κέντρο του αυτοκινήτου, αυξάνεται η κατανάλωση και μειώνεται η δύναμη που παράγει το μοτέρ. Αντίθετα εάν υπάρχει λανθασμένη ρύθμιση των τροχών προς το εξωτερικό μέρος, η τροχιά του αυτοκινήτου επηρεάζεται από τις ανωμαλίες του δρόμου και η οδήγηση γίνεται κουραστική. Και στις δύο περιπτώσεις οι τροχοί διαγράφουν μια τροχιά διαφορετική από την ιδανική που ορίζει ο εκάστοτε κατασκευαστής, φορτίζοντας υπερβολικά του άξονες φθείροντας τα ελαστικά των αυτοκινήτων.

Ρύθμιση γωνίας κάμπερ.

Η γωνία κάμπερ ορίζει πόσο κάθετοι είναι οι τροχοί προς το επίπεδο του δρόμου. Όταν στους τροχούς υφίσταται αρνητική γωνία κάμπερ και το ελαστικό εφάπτεται στο οδόστρωμα περισσότερο με το εσωτερικό του πέλματός, υπερθερμαίνεται και να φθείρεται υπερβολικά. Αντίθετα, θετική γωνία κάμπερ σημαίνει ότι τα λάστιχα πατούν περισσότερο με το εξωτερικό του πέλματός τους, μειώνοντας την πρόσφυση και καταπονώντας την ανάρτηση. Ιδανικά, η γωνία κάμπερ καθορίζεται από τον κατασκευαστή και το είδος του αυτοκινήτου για το βέλτιστο κράτημα, αίσθηση και άμεση επαναφορά του τιμονιού.

Ρύθμιση γωνίας κάστερ.

Πρόκειται για τη γωνία που εκφράζει τη διαφορά μεταξύ μιας ευθείας κάθετης προς το έδαφος και του άξονα περιστροφής του τροχού εκφραζόμενη σε μοίρες. Είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την ασφαλή συμπεριφορά του οχήματος του οχήματος διότι παρέχει σταθερότητα σε μεγάλη ταχύτητα και γωνία στροφής. Συνήθως, η γωνία κάστερ δεν μπορεί να τροποποιηθεί, γι’ αυτό και η τροποποίησή της έχει στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας μετά από ατύχημα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Θα χαρούμε να μάθουμε από τις παρατηρήσεις σας.

...
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του email, παρακαλούμε προσπαθηστε ξανα!
Το μήνυμά σας στάλθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!
Αποστολη
color selector
test odigisis autokinitou test driver license
σε αυτήν την περίπτωση κοκ σηματα τεστ
εξετασεις για διπλωμα pyetjet e patentes
στασεισ στο αυτοκινητο diploma online test