σήμα αυτοκινήτου
διπλωμα οδηγησησ εξετασεισ
ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
    κοκ για σχολικα λεωφορεια  τεστ κοκ υπουργείο
σηματα για μηχανακι
υπολογισμος ταχυτητας απο φρεναρισμα    -  
    
σηματα κοκ για παιδια
yme test drive
    
μαθήματα οδήγησησ αυτοκινήτου online
    
βιβλίο σημάτων οδήγησησ
test drive auto
σιματα οδικισ κικλοφοριασ τεστ
τεστ σηματων οδηγησης    -  
    
τεστ αγγλικων on line
διπλωμα οδηγησησ τρακτερ τεστ
σασι αυτοκινητου τι ειναι
    
αδεια για κιτρινη διαγραμμιση
    
test drive app
Ο πινακας των οργανων

Τα όργανα που συνήθως συναντάτε σε μια μοτοσυκλέτα είτε αυτά είναι μεμονωμένα, είτε οργανωμένα σε έναν πίνακα είναι τα εξής:

  • Το ταχύμετρο. Δείχνει την ταχύτητα με την οποία κινείται η μοτοσυκλέτα.
  • Το στροφόμετρο. Συνήθως αναλογικό. Δείχνει σε πόσες χιλιάδες στροφές ανά λεπτό στρέφεται ο κινητήρας.
  • Μετρητής χιλιομετρικής αποστάσεως και μηδενιζόμενος μετρητής χιλιομέτρων. Δείχνει τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει η μοτοσυκλέτα συνολικώς. Σε πολλές μοτοσυκλέτες υπάρχει δεύτερος μετρητής, στον οποίο υπάρχει η δυνατότητα μηδενισμού της ενδείξεως προκειμένου να γνωρίζετε την απόσταση που διανύετε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δικής σας επιλογής.

  • Φωτεινή ένδειξη δεικτών πορείας (φλας) και φώτων κινδύνου (αλάρμ). Δείχνουν ποιους φωτεινούς δείκτες κατευθύνσεως έχετε επιλέξει ώστε να αναβοσβήνουν.
  • Φωτεινή ένδειξη φώτων πορείας (κυανό). Δείχνει ότι έχετε αναμμένα τα φώτα πορείας (μεγάλη σκάλα).
  • Φωτεινή ένδειξη πιέσεως λαδιού (κόκκινο) και φωτεινή ένδειξη αναφλέξεως (κόκκινο). Θέτετε τον κεντρικό διακόπτη ρεύματος στη θέση «on». Τότε ανάβει η φωτεινή ένδειξη της πιέσεως του λαδιού και της αναφλέξεως. Σβήνουν και τα δύο μόλις ξεκινήσει ο κινητήρας και λειτουργεί τουλάχιστον στις στροφές του ρελαντί.

Κοντά στα όργανα αυτά υπάρχει περίπτωση να είναι τοποθετημένα από τον κατασκευαστή ή από δική σας προσθήκη και άλλα όργανα, όπως η ψηφιακή ένδειξη σχέσεων στο κιβώτιο ταχυτήτων, η αναλογική ένδειξη της στάθμης του καυσίμου στο δοχείο καυσίμων (ρεζερβουάρ, ντεπόζιτο), η ένδειξη συσσωρευτή κ.ά.

Οι καθρέπτες.

Οι καθρέπτες, είτε βιδώνουν σε αναμονές στη ράβδο του τιμονιού, είτε είναι ενσωματωμένοι ή στερεωμένοι από τον κατασκευαστή στον ανεμοθώρακα της μοτοσυκλέτας, πρέπει να δίνουν σαφή εικόνα της κυκλοφορίας πίσω σας.
Αν οι αγκώνες σας εμποδίζουν την ορατότητα, τότε πρέπει να αντικαταστήσετε ή να προεκτείνετε τους αντίστοιχους καθρέπτες. Οι καθρέπτες δεν πρέπει να αφαιρούνται, ειδικά ο αριστερός, για τον οποίον υπάρχει υποχρέωση τοποθετήσεώς του από τον Κ.Ο.Κ και χρηματικό πρόστιμο μεγαλύτερης αξίας από το κόστος αγοράς και τοποθετήσεώς τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Θα χαρούμε να μάθουμε από τις παρατηρήσεις σας.

...
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του email, παρακαλούμε προσπαθηστε ξανα!
Το μήνυμά σας στάλθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!
Αποστολη
color selector
φωτα αυτοκινητου θεωρια my test drive
driving test greece moto test drive
test drive english πει φορτηγου βιβλιο
test kok υπουργείου σηματα για φορτηγο