σήματα οδικήσ κυκλοφορίασ
διπλωμα γ κατηγοριασ
ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
    σηματα αυτοκινητων   πει φορτηγου ποσα λαθη
διπλωμα γ κατηγοριας εξετασεις
διπλωμα γ κατηγοριας πει    -  
    
τεστ οδηγησης σηματα
διπλωμα οδηγησησ τιμη
    
μαθηματα οδηγησης online
    
πει φορτηγου περιπτωσεισ
τεστ υπουργειου σηματα
online ασφαλεια μηχανης
κοκ για σχολικα λεωφορεια    -  
    
σηματα οδηγησησ τεστ
διπλωμα οδηγησησ βιβλιο
σηματα κοκ τεστ
    
πει φορτηγου ποσα λαθη
    
διπλωμα γ κατηγοριασ τιμη
Διασταυρωση - Ορατοτητα

Πεδίο οράσεως ονομάζεται η περιοχή που εκτείνεται μπροστά σας και την βλέπετε, ενώ οδηγείτε τη μοτοσυκλέτα σας. Το πεδίο αυτό αλλάζει διαρκώς καθώς κινείσθε. Οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο πεδίο αυτό είναι δυνατόν να αποτελεί κάποιον κίνδυνο. Η άμεση και επιβεβλημένη ενέργειά σας, που επηρεάζεται από το βάθος του πεδίου οράσεώς σας, είναι η ρύθμιση της ταχύτητάς σας. Όσο πιο καθαρό και βαθύ είναι το πεδίο, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να κινηθείτε. Στην αντίθετη περίπτωση μειώνετε την ταχύτητά σας, γιατί στην περίπτωση κινδύνου και ανάγκης ακινητοποιήσεώς σας, αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην απόσταση, που το πεδίο οράσεως ορίζει. .

Παρατήρηση πεδιο ορτοτητας, διασταύρωση και προτεραιότητα.

Πλησιάζοντας σε έναν κόμβο, βασικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας, αν δεν υπάρχει ειδική σήμανση, είναι η πρόβλεψη του Κ.Ο.Κ., ότι η προτεραιότητα ανήκει σε αυτόν που έρχεται από τα δεξιά εκτός των εξαιρέσεων της παραγράφου του άρθρου 26 του Κ.Ο.Κ. (έξοδος χώρου σταθμεύσεως, αγροτική οδός κλπ.) (σχ. 7.2α). Όμως ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάτε, την πιθανότητα λάθους εκτιμήσεως και λάθους χειρισμών από άλλους χρήστες του οδικού δικτύου (οδηγοί επιβατηγών ή άλλων οχημάτων) που οφείλουν να σας παραχωρήσουν την προτεραιότητα. Σε αυτήν την περίπτωση τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για το μοτοσικλετιστή.
Γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάτε ιδίως τις παρακάτω οδηγίες. Πλησιάζοντας στις διασταυρώσεις (κατά κανόνα) το πεδίο οράσεως διευρύνεται. Βεβαιώνεστε, πριν διασχίσετε τη διασταύρωση, ότι βλέπετε καθαρά δεξιά και αριστερά το δρόμο, που διασταυρώνεται με αυτόν, στον οποίο κινείσθε. Εάν δεν βλέπετε ικανοποιητικά μέσα στη διασταύρωση, τότε πρέπει να σταματάτε. Οι ενέργειές σας πρέπει να έχουν την εξής σειρά:

  • Επιβραδύνετε, εάν απαιτείται μειώνοντας σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων.
  • Προχωράτε αργά μέχρι τη θέση, από την οποία μπορείτε να έχετε καθαρό πεδίο οράσεως.
  • Κοιτάτε προς κάθε κατεύθυνση
  • Συνεχίζετε να κοιτάτε καθώς διασχίζετε τη διασταύρωση και δεν ησυχάζετε, πριν βρεθείτε ξανά σε ασφαλή θέση.
Πλησιάζοντας μία διασταύρωση και βλέποντας ένα άλλο όχημα να πλησιάζει επίσης τη διασταύρωση πρέπει αμέσως να αναρωτηθείτε:
  • Μπορεί ο οδηγός του να σας δει;
  • Είσαστε βέβαιοι ότι σας είδε;
  • Εάν δεν σας είδε, μπορείτε να τον αποφύγετε, έστω και την τελευταία στιγμή;
Ένα συγκεκριμένο σύστημα ενεργειών επιτρέπει να αντιμετωπίζετε με ασφάλεια, τους κινδύνους που παρουσιάζονται. Οι κίνδυνοι δεν είναι ποτέ το ίδιο μεγάλοι και σοβαροί αλλά απειλούν πάντα σοβαρά τη σωματική σας ακεραιότητα. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει:
  • Την παρατήρηση του χώρου εμπρός και πίσω σας.
  • Τη σαφή δήλωση των προθέσεών σας προς τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου και τους αναγκαίους χειρισμούς σας.
  • Με την παρατήρηση ελέγχετε, πριν από κάθε άλλη ενέργειά σας, το δρόμο εμπρός και πίσω σας, μέσα από τους καθρέπτες, αλλά και με ένα γρήγορο βλέμμα.
Με τη δήλωση των προθέσεών σας, που γίνεται είτε με τους δείκτες κατευθύνσεως (φλας), είτε με τα χέρια σας, είτε και με τους δύο τρόπους εξασφαλίζετε ότι οι υπόλοιποι χρήστες γνωρίζουν τις προθέσεις σας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει οι ενέργειές σας να είναι σαφείς στους υπόλοιπους χρήστες.

η προσοχη σας αυξάνει την οδικη ασφαλεια

Οι αναγκαίοι χειρισμοί ακολουθούν, αφού αποφασίσετε ότι είναι ασφαλείς. Εφόσον οι χειρισμοί σας είναι ασφαλείς, τους πραγματοποιείτε με την εξής σειρά:
α) Παίρνετε τη σωστή θέση στο οδόστρωμα (σχ. 7.2β). Η σωστή θέση στο οδόστρωμα επηρεάζει το οπτικό σας πεδίο και καθιστά πιο ευχερή τη δυνατότητα να σας αντιληφθούν οι άλλοι οδηγοί.
Ελέγχετε αν υπάρχουν άλλα οχήματα που περιορίζουν τις επιλογές σας. Αναρωτιέστε αν έχετε αρκετό χώρο για τους χειρισμούς σας. Απομακρύνεστε για λόγους ασφαλείας από σταθμευμένα αυτοκίνητα.
β) Ρυθμίζετε την ταχύτητά σας (κατά κανόνα επιβραδύνοντας). Πρέπει να είσαστε έτοιμοι να ακινητοποιήσετε τη μοτοσυκλέτα σας, αν χρειασθεί. Μέσα στην πόλη το τοπίο αλλάζει ταχύτατα.
Ελέγχετε πάντα πίσω σας. Ψάχνετε για ενδείξεις πιθανών κινδύνων, όπως για παράδειγμα είναι η περίπτωση σταθμευμένου αυτοκινήτου, που πιθανόν να κινηθεί κλείνοντας το δρόμο σας.
Παρατηρείτε σταματημένο ή σταθμευμένο αυτοκίνητο έτοιμο να ξεκινήσει (π.χ. καθισμένος οδηγός, φλας κλπ.).
Προσέχετε πάντα τους πεζούς (κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους) που συνηθίζουν να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα, περνώντας ανάμεσα από σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Η ταχύτητά σας πρέπει να είναι κατάλληλη και να αναρωτιέστε πάντα αν προλαβαίνετε να σταματήσετε στην περίπτωση που το προπορευόμενο αυτοκίνητο σταματήσει απότομα.
Δεν πρέπει να κινείσθε ούτε πολύ γρήγορα ως προς την υπόλοιπη κυκλοφορία, αλλά ούτε πιο αργά από αυτήν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Θα χαρούμε να μάθουμε από τις παρατηρήσεις σας.

...
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του email, παρακαλούμε προσπαθηστε ξανα!
Το μήνυμά σας στάλθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!
Αποστολη
color selector
μαθηματα οδηγησησ online τεστ κοκ αυτοκινητου
θεωρια για διπλωμα οδηγησησ τεστ γ κατηγορία
σηματα αυτοκινητων τιμεσ test simata odigisis
μηχανακια 50cc με ταχυτητεσ σηματα οδηγησης τεστ υπουργειου