τεστ οδηγησησ σηματα
sos σηματα οδηγησης
ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
    διπλωμα οδηγησησ αυτοκινητου  test drive v2
ερεισμα δρομου τι σημαινει
ονλινε τεστ οδηγησησ    -  
    
φαιρινγκ τουριστικου τυπου
test driver 2
    
μηχανακια 50cc με ταχυτητεσ
    
test drive test
drive me test
διπλωμα οδηγησης κοστος
εξετασεισ για διπλωμα οδηγησησ    -  
    
σχολη οδηγων σηματα
εφαρμογη για σηματα οδηγησης
τεστ οδηγησησ online
    
test kok online
    
εξετασεισ διπλωμα οδηγησησ
Δικυκλα (Μοτοποδηλατο - Μοτοσυκλετα)

Γενικά τα μηχανοκίνητα δίκυκλα χωρίζονται στις εξής εμπορικές κατηγορίες:

Μοτοποδήλατα.

Είναι δίκυκλα ελαφρά με μικρό κινητήρα, πολλές φορές δίχρονο. Δεν είναι πάνω από 50 cc και μερικά από αυτά μπορεί να έχουν τη δυνατότητα κινήσεως και με ποδόπληκτρα (πεντάλ). Είναι συνήθως εξοπλισμένα με αυτόματο ή ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και είναι ιδιαίτερα εύχρηστα στο αστικό οδικό περιβάλλον.

Μικρές μοτοσυκλέτες δρόμου.

Πρόκειται για ελαφρές μοτοσυκλέτες κυβισμού μέχρι 125 cc. Είναι κατάλληλες για αρχάριους και είναι εύκολες στη χρήση τους.

Σκούτερ (scooter).

Είναι μοτοσυκλέτες από 50 έως 250 cc δίχρονες, συνήθως με ιδιαίτερη προστασία για τον αναβάτη και κατάλληλες για κίνηση στην πόλη.

Σπορ μοτοσυκλέτες.

Είναι μοτοσυκλέτες με κινητήρες διαφόρων κυβισμών (τετράχρονους ή δίχρονους). Η σκυφτή στάση-θέση οδηγήσεως επιβάλλεται από τον κατασκευαστή, που έχει φροντίσει ώστε οι αναρτήσεις, τα φρένα και τα άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας να ευνοούν τη γρήγορη οδήγηση.

Μοτοσυκλέτες τουρισμού.

Είναι μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού με πρόβλεψη για την προστασία του οδηγού και του επιβάτη από τον αέρα και τη βροχή. Κατάλληλες για φόρτωση και μακρινά ταξίδια.
Δύσκολες στη χρήση τους σε μικρές αποστάσεις και μέσα στην πόλη. Η στάση-θέση οδηγήσεως είναι συνήθως ημιόρθια.

Σπορ μοτοσυκλέτες.

Είναι μοτοσυκλέτες με κινητήρες διαφόρων κυβισμών (τετράχρονους ή δίχρονους). Η σκυφτή στάση-θέση οδηγήσεως επιβάλλεται από τον κατασκευαστή, που έχει φροντίσει ώστε οι αναρτήσεις, τα φρένα και τα άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας να ευνοούν τη γρήγορη οδήγηση.

Μοτοσυκλέτες μικτής χρήσεως (ασφάλτου και χώματος).

Είναι τύπος μοτοσυκλέτας που χαρακτηρίζεται από τις ψηλές αναρτήσεις και την όρθια στάση-θέση οδηγήσεως. Διάφοροι κυβισμοί και εξοπλισμός (κυρίως κατάλληλος για άσφαλτο) καθορίζουν το είδος αυτό.

Μοτοσυκλέτες custom.

Είναι μοτοσυκλέτες με κυβισμό που αρχίζει από τα 125 cc. Η θέση οδηγήσεως επιβάλλει ελαφρά κλήση του σώματος του αναβάτη προς τα πίσω. άνετες, με χαμηλή στάση-θέση οδηγήσεως χαρακτηρίζονται συνήθως από τις προσωπικές παρεμβάσεις του ιδιοκτήτη ως προς την τελική εμφάνισή τους.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα είδη μοτοσυκλετών, κυρίως αγωνιστικών προδιαγραφών, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες που καλούνται να καλύψουν. Η «υβριδική» παρουσία κάποιων τύπων (μοντέλων) δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, όμως οι βασικές κατηγορίες μπορούν να ληφθούν υπόψη πριν από την τελική μας απόφαση για αγορά.

Το κόστος αποκτήσεως και συντηρήσεως.

Η απόκτηση ενός δικύκλου για άλλους καλύπτει τις ανάγκες καθημερινής εξυπηρετήσεως και για άλλους σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα, όπως για παράδειγμα ψυχαγωγία, τρόπο ταξιδιού και τρόπο ζωής. Η αγορά του δικύκλου συνεπάγεται αρκετά σημαντική δαπάνη.
Το κόστος μιας μεταχειρισμένης ή καινούργιας μοτοσυκλέτας είναι πάντα ένα σημαντικό ποσό. Εκείνο που πρέπει να συνυπολογίσετε είναι η δαπάνη για τη συντήρηση, την ασφάλιση, τα τέλη κυκλοφορίας και την κατανάλωση καυσίμων.
Τα έξοδα για την ειδική ένδυση αν και αποτελούν σημαντική δαπάνη, δεν πρέπει να φανείτε συγκρατημένοι μιας και συμβάλλουν στην ασφάλειά σας. Προσέξτε η ασφάλειά σας να μην περάσει σε δεύτερη μοίρα, θεωρώντας τη δαπάνη χρημάτων για αυτήν ανώφελη.

Η συντήρηση των φρένων, των αναρτήσεων και η αντικατάσταση των ελαστικών αποτελούν τμήμα της δαπάνης, όταν αποκτήσετε μια μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα, αλλά και για την καινούργια μετά από ορισμένα χιλιόμετρα. Μην αναβάλετε τη συντήρηση. Μπορεί αυτό να σημαίνει ένα επώδυνο ίσως και θανατηφόρο ατύχημα.
Διαλέγοντας μοτοσυκλέτα, ανεξάρτητα από το κόστος, προσέξτε να ταιριάζει στις ανάγκες σας, να σας παρέχει την άνεση που επιθυμείτε και να ανταποκρίνεται στο βάρος και το ύψος που μπορείτε να χειρισθείτε. Αν τα αγνοήσετε αυτά, τότε γρήγορα θα χρειασθεί να την αντικαταστήσετε και αυτό σημαίνει κάποια επί πλέον χρήματα. Επίσης, σημειώστε ότι πρέπει να έχετε την κατάλληλη άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Θα χαρούμε να μάθουμε από τις παρατηρήσεις σας.

...
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του email, παρακαλούμε προσπαθηστε ξανα!
Το μήνυμά σας στάλθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!
Αποστολη
color selector
τεστ σηματα αυτοκινητου greek driving test
σηματα τεστ υπουργειου οριο αλκοολ κοκ
παπαλοσ σχολη οδηγων τεστ οδηγησησ σηματα 2021
κοκ τεστ υπουργειου τεστ πει φορτηγου