διπλωμα για αυτοκινητο
βιβλίο σημάτων οδήγησησ
ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
    διπλωμα οδηγησησ γ κατηγοριασ  κοκ σηματα τεστ
ΕΡΩΤΗΣΗ  
εξετασεισ υποψηφιων οδηγων
δυσκολα τεστ οδηγησης    -  
    
τεστ κοκ αλβανικα
υπουργειο μεταφορων τεστ κοκ
    
αναποδο τριγωνο κοκ
    
test driving online
    
τεστ ντραιβ αυτοκινητων
    
αστιγματισμος και οδηγηση
sxoli odigon test
φωτα αυτοκινητου θεωρια
διπλωμα οδηγησησ βιβλιο
κατασκευη σασι αυτοκινητου    -  
    
yme test drive
βιβλιο σηματα αυτοκινητου
τεστ φορτηγου υπουργειο
pyetje per patent
    
μαθηματα οδηγησησ θεωρια
    
test drive gr
    
εξετάσεις διπλώματος οδήγησης
    
διπλωμα γ κατηγοριας
Κανόνες χρήσης των φώτων οχημάτων

Νύκτα: Η χρονική περίοδος η οποία αρχίζει μισή ώρα μετά τη δύση του ηλίου και λήγει μισή ώρα πριν από την ανατολή αυτού.
Κατά τη διάρκεια της νύκτας ο οδηγός υποχρεούται να έχει τα φώτα του οχήματός του αναμμένα και να τα χρησιμοποιεί όπως πιο κάτω:

Σχετικά με τα Φωτα πορειας.

Τα Φώτα πορείας απαγορεύεται να είναι αναμμένα, όταν το οδόστρωμα φωτίζεται, αρκετά μεν μέσα στις κατοικημένες περιοχές, αρκετά δε και συνεχώς εκτός κατοικημένων περιοχών, ώστε ο οδηγός να μπορεί να βλέπει ευκρινώς από απόσταση τουλάχιστον εκατό (100) μέτρων καθώς και όταν το όχημα βρίσκεται σε στάση ή στάθμευση.
Τα Φώτα πορείας πρέπει, στις ακόλουθες περιπτώσεις, να μην είναι αναμμένα ή, όταν είναι αναμμένα, η λειτουργία τους να ρυθμίζεται κατά τρόπον ώστε να αποτρέπεται η θάμβωση:

  • Οταν ο οδηγός πρόκειται να συναντηθεί με όχημα που έρχεται αντίθετα, τα τυχόν αναμμένα Φώτα πορείας πρέπει να σβήνουν ή η λειτουργία τους να ρυθμίζεται κατά τρόπον ώστε να αποτρέπεται η θάμβωση για αρκετό διάστημα και αντ` αυτών να είναι αναμμένα τα φώτα διασταύρωσης, για να μπορεί ο οδηγός του άλλου οχήματος να προσχωρήσει εύκολα και ακίνδυνα.
  • Οταν ένα όχημα ακολουθεί πίσω και πλησίον άλλου, τα Φώτα πορείας μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου αυτού για να δοθεί προειδοποίηση για την πρόθεση προσπεράσματος κατά το προβλεπόμενο από το άρθρο 37 του παρόντος Κώδικα.
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση κατά την οποία είναι αναγκαίο να αποφευχ8εί η θάμβωση των άλλων που χρησιμοποιούν την αυτήν οδό, ή αυτών που χρησιμοποιούν άλλη οδό ή υδάτινη οδό ή σιδηροδρομική γραμμή, οι οποίες βαίνουν παράπλευρα αυτής.

Σχετικα με τα Φωτα διασταυρωσης.

Τα Φώτα διασταύρωσης επιβάλλεται να ανάβουν μέσα και έξω από τις κατοικημένες περιοχές όπου απαγορεύεται η χρήση των φώτων πορείας.

Τα φώτα θέσης επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται εκτός των περιπτώσεων του άρθρου 35 του παρόντος Κώδικα και με τα Φώτα πορείας, τα Φώτα διασταύρωσης και τα Φώτα ομίχλης. Σε περίπτωση στάσης ή στάθμευσης μπορούν να ανάβουν τα φώτα θέσης ή τα φώτα στάθμευσης.

Αν υπάρχουν Φώτα ομίχλης, σύμφωνα με αυτά που ορίζονται στο άρθρο 69 του παρόντος Κώδικα, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ομίχλης, χιονόπτωσης ή καταρρακτώδους βροχής, μόνα τους ή μαζί με τα Φώτα διασταύρωσης. Τα φώτα αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε στενούς ελικοειδείς οδούς και αν δεν συντρέχουν οι πιο πάνω προϋποθέσεις.

Με εξαίρεση τις περιπτώσεις του άρθρου 37 παρ. 3 του παρόντος Κώδικα απαγορεύεται, κατά τη συνάντηση με όχημα που έρχεται αντίθετα, το άναμμα και το σβήσιμο των φώτων ή η Έναλλαγή της χρήσης τους κατά μικρά χρονικά διαστήματα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Θα χαρούμε να μάθουμε από τις παρατηρήσεις σας.

...
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του email, παρακαλούμε προσπαθηστε ξανα!
Το μήνυμά σας στάλθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!
Αποστολη
color selector
online ασφαλεια μηχανης πει φορτηγου περιπτωσεις
σιματα για διπλομα τεστ κοκ φορτηγου
διπλωμα οδηγησησ τιμη π ε ι φορτηγων
τεστ σηματα αυτοκινητου υπουργειο μεταφορων τεστ κοκ