σηματα κοκ βιβλιο
σηματα οδικησ κυκλοφοριασ
ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
    βοηθημα για υποψηφιουσ οδηγουσ  τεστ σηματα οδηγησησ
ΕΡΩΤΗΣΗ  
σήματα οδικήσ κυκλοφορίασ
τεστ σηματα κοκ    -  
    
simata odigisis test
ασφαλεια μοτοποδηλατου 50cc
    
diploma test online
    
διπλωμα φορτηγου τεστ
    
φωτα αυτοκινητου ονομασιεσ
    
οριο αλκοολ κοκ
διπλωμα τρακτερ ερωτησεις
διπλωμα γ κατηγοριας ερωτησεις
τεστ πει φορτηγο
ολα τα σηματα οδηγησησ    -  
    
τεστ πει φορτηγου download
diploma odigisis test
διπλωμα φορτηγου πει
τεστ οδηγησησ online
    
ολα τα σηματα κοκ
    
test kok υπουργείου
    
διπλωμα οδηγησησ σηματα βιβλιο
    
shenjat e makinave
Δικυκλα (Μοτοποδηλατο - Μοτοσυκλετα)

Γενικά τα μηχανοκίνητα δίκυκλα χωρίζονται στις εξής εμπορικές κατηγορίες:

Μοτοποδήλατα.

Είναι δίκυκλα ελαφρά με μικρό κινητήρα, πολλές φορές δίχρονο. Δεν είναι πάνω από 50 cc και μερικά από αυτά μπορεί να έχουν τη δυνατότητα κινήσεως και με ποδόπληκτρα (πεντάλ). Είναι συνήθως εξοπλισμένα με αυτόματο ή ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και είναι ιδιαίτερα εύχρηστα στο αστικό οδικό περιβάλλον.

Μικρές μοτοσυκλέτες δρόμου.

Πρόκειται για ελαφρές μοτοσυκλέτες κυβισμού μέχρι 125 cc. Είναι κατάλληλες για αρχάριους και είναι εύκολες στη χρήση τους.

Σκούτερ (scooter).

Είναι μοτοσυκλέτες από 50 έως 250 cc δίχρονες, συνήθως με ιδιαίτερη προστασία για τον αναβάτη και κατάλληλες για κίνηση στην πόλη.

Σπορ μοτοσυκλέτες.

Είναι μοτοσυκλέτες με κινητήρες διαφόρων κυβισμών (τετράχρονους ή δίχρονους). Η σκυφτή στάση-θέση οδηγήσεως επιβάλλεται από τον κατασκευαστή, που έχει φροντίσει ώστε οι αναρτήσεις, τα φρένα και τα άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας να ευνοούν τη γρήγορη οδήγηση.

Μοτοσυκλέτες τουρισμού.

Είναι μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού με πρόβλεψη για την προστασία του οδηγού και του επιβάτη από τον αέρα και τη βροχή. Κατάλληλες για φόρτωση και μακρινά ταξίδια.
Δύσκολες στη χρήση τους σε μικρές αποστάσεις και μέσα στην πόλη. Η στάση-θέση οδηγήσεως είναι συνήθως ημιόρθια.

Σπορ μοτοσυκλέτες.

Είναι μοτοσυκλέτες με κινητήρες διαφόρων κυβισμών (τετράχρονους ή δίχρονους). Η σκυφτή στάση-θέση οδηγήσεως επιβάλλεται από τον κατασκευαστή, που έχει φροντίσει ώστε οι αναρτήσεις, τα φρένα και τα άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας να ευνοούν τη γρήγορη οδήγηση.

Μοτοσυκλέτες μικτής χρήσεως (ασφάλτου και χώματος).

Είναι τύπος μοτοσυκλέτας που χαρακτηρίζεται από τις ψηλές αναρτήσεις και την όρθια στάση-θέση οδηγήσεως. Διάφοροι κυβισμοί και εξοπλισμός (κυρίως κατάλληλος για άσφαλτο) καθορίζουν το είδος αυτό.

Μοτοσυκλέτες custom.

Είναι μοτοσυκλέτες με κυβισμό που αρχίζει από τα 125 cc. Η θέση οδηγήσεως επιβάλλει ελαφρά κλήση του σώματος του αναβάτη προς τα πίσω. άνετες, με χαμηλή στάση-θέση οδηγήσεως χαρακτηρίζονται συνήθως από τις προσωπικές παρεμβάσεις του ιδιοκτήτη ως προς την τελική εμφάνισή τους.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα είδη μοτοσυκλετών, κυρίως αγωνιστικών προδιαγραφών, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες που καλούνται να καλύψουν. Η «υβριδική» παρουσία κάποιων τύπων (μοντέλων) δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, όμως οι βασικές κατηγορίες μπορούν να ληφθούν υπόψη πριν από την τελική μας απόφαση για αγορά.

Το κόστος αποκτήσεως και συντηρήσεως.

Η απόκτηση ενός δικύκλου για άλλους καλύπτει τις ανάγκες καθημερινής εξυπηρετήσεως και για άλλους σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα, όπως για παράδειγμα ψυχαγωγία, τρόπο ταξιδιού και τρόπο ζωής. Η αγορά του δικύκλου συνεπάγεται αρκετά σημαντική δαπάνη.
Το κόστος μιας μεταχειρισμένης ή καινούργιας μοτοσυκλέτας είναι πάντα ένα σημαντικό ποσό. Εκείνο που πρέπει να συνυπολογίσετε είναι η δαπάνη για τη συντήρηση, την ασφάλιση, τα τέλη κυκλοφορίας και την κατανάλωση καυσίμων.
Τα έξοδα για την ειδική ένδυση αν και αποτελούν σημαντική δαπάνη, δεν πρέπει να φανείτε συγκρατημένοι μιας και συμβάλλουν στην ασφάλειά σας. Προσέξτε η ασφάλειά σας να μην περάσει σε δεύτερη μοίρα, θεωρώντας τη δαπάνη χρημάτων για αυτήν ανώφελη.

Η συντήρηση των φρένων, των αναρτήσεων και η αντικατάσταση των ελαστικών αποτελούν τμήμα της δαπάνης, όταν αποκτήσετε μια μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα, αλλά και για την καινούργια μετά από ορισμένα χιλιόμετρα. Μην αναβάλετε τη συντήρηση. Μπορεί αυτό να σημαίνει ένα επώδυνο ίσως και θανατηφόρο ατύχημα.
Διαλέγοντας μοτοσυκλέτα, ανεξάρτητα από το κόστος, προσέξτε να ταιριάζει στις ανάγκες σας, να σας παρέχει την άνεση που επιθυμείτε και να ανταποκρίνεται στο βάρος και το ύψος που μπορείτε να χειρισθείτε. Αν τα αγνοήσετε αυτά, τότε γρήγορα θα χρειασθεί να την αντικαταστήσετε και αυτό σημαίνει κάποια επί πλέον χρήματα. Επίσης, σημειώστε ότι πρέπει να έχετε την κατάλληλη άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Θα χαρούμε να μάθουμε από τις παρατηρήσεις σας.

...
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του email, παρακαλούμε προσπαθηστε ξανα!
Το μήνυμά σας στάλθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!
Αποστολη
color selector
τεστ ντραιβ αυτοκινητων υπουργειο μεταφορων τεστ κοκ
τεστ για δισκο πλατο δυσκολα τεστ οδηγησησ
diploma test online τεστ για σηματα
online μαθηματα οδηγησησ σηματα κοκ για εκτυπωση