διπλωμα οδηγησησ σηματα
test odigisis autokinitou
ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
    σήμα αυτοκινήτου   τεστ για διπλωμα οδηγησησ
τα σηματα κοκ
τεστ διπλωμα οδηγησησ    -  
    
τα σηματα των αυτοκινητων
διπλωμα οδηγησης κοστος
    
φαιρινγκ τουριστικου τυπου
    
τεστ κοκ αυτοκινητου
διασταυρωσεις κοκ και επεξηγηση
πει λεωφορειου περιπτωσεις
σηματα οδηγησησ τεστ υπουργειου    -  
    
τεστ φορτηγου υπουργειο
πει λεωφορειου βιβλιο
μοντάρισμα φωτεινών πινακίδων
    
αστιγματισμος και οδηγηση
    
διπλωμα αυτοκινητου τιμεσ
Ο ΑΝΑΒΑΤΗΣ

Τα χαρακτηριστικά του σωστού αναβάτη. Η οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας δεν είναι άλλος ένας ακόμη τρόπος επιδείξεως. Δεν είναι, επίσης, μόνο ο απλός χειρισμός της. Η οδική σας συμπεριφορά καθορίζει τον τύπο του οδηγού, που αντιπροσωπεύετε. Από την πρώτη στιγμή, που ξεκινάτε την οδήγηση ενός δικύκλου, είναι ανάγκη να επιβάλετε στον εαυτό σας μια θετική στάση, που σιγά - σιγά θα γίνει βίωμά σας. Αξίζει να προσπαθήσετε από την αρχή να αναπτύξετε συμπεριφορά, που δηλώνει υπευθυνότητα, πρόβλεψη, υπομονή, συγκέντρωση και προθυμία ασκήσεως. Ας δούμε τα στοιχεία της σωστής συμπεριφοράς αναλυτικά.

Υπευθυνότητα.

Δηλώνει τη διαρκή φροντίδα για την ασφάλεια τη δική σας και των υπολοίπων χρηστών του δρόμου στον οποίο οδηγείτε. Όταν αναφερόμαστε στους χρήστες του δρόμου εννοούμε εσάς και τον πιθανό συνεπιβάτη σας, τους υπόλοιπους οδηγούς και αναβάτες, τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Ιδιαίτερα εννοούμε τους πιο ευαίσθητους, όπως είναι τα παιδιά, οι υπερήλικες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρέπει να βάζετε όρια στις πράξεις σας μόνοι σας, υπολογίζοντας ότι ο δρόμος δεν είναι μόνο για σας.

Πρόβλεψη.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η οδήγηση κατά το ήμισυ είναι η ικανότητα να  προβλέπει κάποιος τις καταστάσεις, που εξελίσσονται εμπρός του καθώς οδηγεί. Δεν έχουν άδικο. Σχεδιάζετε πάντα τι πρόκειται να κάνετε λαμβάνοντας διαρκώς υπόψη σας: Τους άλλους οδηγούς. Δεν ενεργούν πάντα όπως εσείς θα περιμένατε. Περιμένετε το απρόσμενο και μην αφήνετε ποτέ την τύχη σας στα χέρια τους.
Το δρόμο. Πόσο κλειστή είναι η επόμενη στροφή; Μήπως βρίσκεται κάτι μέσα στη στροφή και δεν το βλέπετε; Τι λένε τα οδικά σήματα; Τις καιρικές συνθήκες. Οι μοτοσυκλετιστές είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές μεταβολές και σε ό,τι αυτές συνεπάγονται. Έχουν να αντιμετωπίσουν ολισθηρά οδοστρώματα, τη ζέστη και το κρύο. Η πρόβλεψη αποτελεί ικανότητα που βελτιώνεται με την εμπειρία στο δρόμο. Να αναρωτιέσθε πάντα αν βελτιώνεσθε διαρκώς ή οδηγείτε απερίσκεπτα.

Υπομονή.

Συνήθως η κακή στιγμιαία συμπεριφορά κάποιου άλλου οδηγού σας εκνευρίζει. Πολλές φορές αποφασίζετε να του δώσετε ένα μάθημα. Δεν είναι ο ρόλος σας αυτός, ούτε η επιμονή σας σε αυτό οδηγεί στην οδική ασφάλεια. Το αντίθετο. Πιθανόν οι βιαστικές ενέργειές σας να σημαίνουν περισσότερες απρόβλεπτες και επικίνδυνες ενέργειες, που μπορεί να έχουν κακό τέλος για όλους.
Πολλές φορές μια ευγενική υπόδειξη, μια ευγενική συμπεριφορά έχει θετικότερη επίδραση σε αυτόν, που συμπεριφέρθηκε απαράδεκτα. Αν το έκανε τυχαία, θα δεχθεί την ευγενική σας συμπεριφορά θετικά. Αν το έκανε εσκεμμένα τότε θα αντιμετωπίσει την επιθετικότητά σας με οργή.

Συγκέντρωση.

Η οδήγηση απαιτεί από εσάς απόλυτη συγκέντρωση. Η ταχύτητα, με την οποία όλα μπορούν να συμβούν, δεν αφήνει περιθώρια για αφηρημάδες. Να θυμάστε ότι η μοτοσυκλέτα δεν είναι τόσο ασφαλής και δεν συγχωρεί λάθη, όπως το αυτοκίνητο. Πολλές φορές κυριολεκτικά η επιβίωσή σας εξαρτάται από τη συγκέντρωσή σας και την προσοχή σας. Προσέξτε και αποφύγετε τους παράγοντες, που σας διασπούν την προσοχή, όπως:
Αδιαθεσία ή κούραση. Αν δεν αισθάνεστε καλά ή είσθε κουρασμένοι χάνετε από τις αντιδράσεις σας πολύτιμο χρόνο, πολλές φορές ζωτικής σημασίας. Υγρασία και κρύο. Χωρίς την κατάλληλη ένδυση γρήγορα τα χέρια και τα πόδια δεν υπακούουν στις επιθυμίες σας και ο έλεγχος της μοτοσυκλέτας γίνεται δύσκολος ή αδύνατος.
Ανήσυχες σκέψεις και κακή διάθεση. Είναι μια κατάσταση που σας ωθεί, πολλές φορές, σε επικίνδυνες ενέργειες χωρίς να ελέγχετε πλήρως τις αντιδράσεις σας. Αργότερα ίσως μετανιώσετε για την απόφασή σας να οδηγήσετε σε αυτήν την κατάσταση.
Οινοπνευματούχα ποτά. Το όριο ξεπερνιέται εύκολα και η τάση να υπερεκτιμήσετε τις δυνατότητές σας είναι το άμεσο αποτέλεσμα. Πρέπει να αποφεύγετε το ποτό, αν πρόκειται να οδηγήσετε. Το ποτό δεν εξαφανίζει τις στροφές ή το γλιστερό οδόστρωμα, ούτε αυξάνει τις ικανότητές σας να τα αντιμετωπίσετε.
Φάρμακα και ναρκωτικά. Εάν χρησιμοποιείτε κάποια φάρμακα πολλά από αυτά μειώνουν τις αντιδράσεις σας και προκαλούν υπνηλία. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να αποφεύγετε την οδήγηση. Το ίδιο ισχύει και για τα ναρκωτικά, που εκτός του ότι απαγορεύεται η χρήση τους από το νόμο, απειλούν άμεσα τη ζωή σας και των υπολοίπων, που βρίσκονται στο δρόμο, αν τα χρησιμοποιείτε και οδηγείτε υπό την επήρειά τους.

Εξάσκηση.

Οι γνώσεις είπαμε ήδη ότι δεν αρκούν. Οι δεξιότητες, που απαιτεί η οδήγηση της μοτοσυκλέτας, δεν αποκτούνται από μόνες τους. Απαιτούν εξάσκηση. Επιδιώξετε να μάθετε τη μοτοσυκλέτα σας, τις αντιδράσεις της και τις δικές σας. Να προσπαθείτε να μάθετε και κυρίως να βελτιώνετε διαρκώς την οδική συμπεριφορά και τις δεξιότητές σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Θα χαρούμε να μάθουμε από τις παρατηρήσεις σας.

...
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του email, παρακαλούμε προσπαθηστε ξανα!
Το μήνυμά σας στάλθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!
Αποστολη
color selector
διπλωμα οδηγησησ γ κατηγοριασ σηματα αυτοκινητου τεστ
driving license test σηματα για αυτοκινητο
diploma test online greece driving test
σηματα κοκ τεστ υπουργειου πει φορτηγου τιμη